Stadium


Fakta


Grundat: 1974
VD: Karl Eklöf
Ägare: Ulf och Bo Eklöf
Omsättning: 6,3 miljarder
Antal varuhus: 180 st butiker i fyra länder

Att bli ledande inom sport retail är en gigantisk utmaning, med tanke på mängden globala och lokala kon- kurrenter. Stadium har lyckats på ett enastående sätt och är idag en av norra Europas största aktörer. De 180 butikerna finns i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Att grundaren Ulf Eklöf och hans lillebror Bo, som snart kom in i bilden, hjälpte säkert till, men det som verkligen har bidragit till Stadiums fantastiska framgångar är modet att hela tiden våga satsa på nya idéer och koncept. Den inställningen finns med i arbetet nuvarande vd:n, Karl Eklöf, och de andra i ledningen gör.

För den som kliver in i en Stadium- butik, med den karakteristiska löpar- banan längs golven, är blandningen av världsberömda varumärken och de egna produkterna slående. Genom att inte välja den ena eller andra vägen kan Stadium hålla ett utbud inom en mängd sporter och fritidsaktiviteter som är unikt. För att kunna erbjuda så många produkter under eget namn samarbetar man med över 150 fabri- ker i olika delar av Asien.

Det är ett nära samarbete hela vägen från materialval och design till produktion och transport. Stadium jobbar även tillsammans med andra varumärken, producenter och organisationer kring hållbar utveckling och standarder.

Stadium har även legat i framkant på den digitala utvecklingen. Redan 2007 öppnade man sin e-handel, och 10 år senare gjorde man hela sortimentet tillgängligt för alla kunder med lösningen “Order in store”. Sedan några år har man en Chief Digital Officer, Fredrik Persson, som har lagt stor tyngd vid att överbrygga de glapp som finns mellan verksamheten och IT för att kunna skapa nya möjligheter för utveckling.

Vi vill lyfta Stadiums unika förmåga att kombinera egna varumärken med några av världens starkaste brands och därmed erbjuda sina kunder ett förstklassigt utbud som ett enastående exempel på vad som krävs för att lyckas för tillverkande/säljande företag.

Ladda ned den fullständiga rapporten

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder