Rusta


Fakta


Grundat: första varuhuset öppnade år 1986
VD: Göran Westerberg
Ägare: Privatägt
Omsättning: 8,5 miljarder
Antal varuhus: 184 st i Sverige, Norge, Tyskland och Finland

Rusta är en av Sveriges populäraste varuhuskedjor, som under många år varit ledande när det gäller att både hålla ett stort utbud och att skapa effektiva och attraktiva upplevelser för den stora mängden kunder. Allt startade med grundarna, Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell, som insåg att såväl logistik som kontroll över inköp och utbud var nycklar till framgång. Sedan 2012 är det VD Göran Westerberg och en ledningsgrupp som driver koncernens utveckling, med ett tydligt fokus på att skapa värde och hela tiden för- bättra verksamheten.

Det som varit utmärkande för Rusta är att man ända sedan starten 1986 sett logistiken som en avgörande del av affärskonceptet. Det innebär att man tidigt satsade på att ta kontroll över sin supply chain, den kedja av sammanhängande länkar som går hela vägen från inköp och tillverkning till lager och butiker. Tack vare detta har Rusta till exempel kunnat undvika dyra mellanhänder,

och man har även större kontroll över flödet av varor. Ett bevis på detta är företagets centrallager i Norrköping, som är ett av Nordens största distributionscenter. Här ligger fokus på effektivitet och automatisering. Det har till exempel ett lagerhanteringssystem som säkerställer att varje pall är full.

I sin verksamhet arbetar Rusta med både egna och stora internationella varumärken, och agerar såväl importör som grossist. Man har dessutom kvalitets- och inköpskontor på flera platser i Asien för att kunna hantera inköp, orderuppföljning, kvalitetskontroll samt inspektion av produkter på ett effektivt sätt De tre asiatiska kontoren spelar även en viktig roll i Rustas produktutveckling, som sker i nära samarbete mellan inköpsavdelningen och leverantörer.

Vi vill lyfta Rustas arbete med logistik och leveranskedjan som ett enastående exempel på vad som krävs för att lyckas för tillverkande/säljande företag.

Ladda ned den fullständiga rapporten

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder