Mekonomen


Fakta


Grundat: 1973
VD: Pehr Oscarson
Ägare: Mekonomen Group
Omsättning: 11,5 miljarder
Antal varuhus: : 370 butiker,3600 bilverkstäder anslutna till en rad verkstadskoncept

Det började med en enda reservdel för bilar, avgassystem. Året var 1973, och grundarna Ingemar Fraim och Leif Möller hade som affärsidé att leverera snabbare än någon annan. Tanken att vara bäst på service har hängt med genom årtiondena, fram till idag. Och dagens ledare, med VD Pehr Oscarsson i spetsen, fortsätter att utveckla och förbättra serviceerbjudandet kring bilreparationer och reservdelar.

Idag omfattar verksamheten hela kedjan från inköp av reservdelar till grossisthandel, och försäljning till konsumenter och företag. Verksamhet drivs i huvudsak i Sverige, Norge, Danmark och Polen under en rad olika varumärken. Mekonomen Group har flera egna varumärken, där produktionen sker i samverkan med över 150 producenter från Europa och Asien.

Grossistlagren är navet i den effektiva logistikkedjan, i Sverige lokaliserat i Strängnäs. Snabbhet fortsätter att vara ett ledord, och numera kan kunderna beställa i en Mekonomen eller BilXtrabutik och få varorna levererade dagen därpå. Mekonomen har även satsat mycket på snabb digital service. Sedan början av 2000-talet finns Mekonomens och bolagets övriga välkända reservdelskataloger i digitalt format. Bilägare kan gå in på webbplatsen, fylla i sitt registreringsnummer, och direkt få fram vilka reservdelar som finns att tillgå till för just deras bil. På samma sätt har man gjort det enkelt att online boka service eller reparationer digitalt.

Vi vill lyfta Mekonomens arbete för att göra service- och reservdelshandeln enklare och snabbare för bilägare över hela landet som ett enastående exempel på vad som krävs för att lyckas för tillverkande/ säljande företag.

Ladda ned den fullständiga rapporten

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder