Jula


Fakta


Grundat: 1985
VD: Joachim Frykberg
Ägare: Familjen Blank
Omsättning: 8,9 miljarder
Antal varuhus: 115 st varuhus i tre länder

Jula har gjort en fantastisk resa från starten med postorderförsäljning på en gård i Västergötland till dagens närvaro med ett stort antal varuhus i Sverige, Norge och Polen. Ägaren och koncernchefen Karl-Johan Blank har tillsammans med övriga i ledningen fortsatt arbetet med att utveckla och förädla familjeföretaget utifrån ledord som långsiktighet, entreprenörskap, kundupplevelse och ett brett pro- duktsortiment.

Ambitionen att ständigt utvecklas och skapa mer värde för kunderna gjorde att Jula tidigt såg värdet av att ha en närvaro i Kina, som är den främsta marknaden för produktutveckling och tillverkning. Tillsammans med Business Sweden skapade man tidigt en fysisk närvaro i Kina, för att kunna arbeta nära sina partners med såväl sourcing och kvalitet som hållbarhets- relaterade frågor.

Även inom distribution och logistik har Jula arbetat med en långsiktig, genom- tänkt strategi. Den har bland annat lett till nytänkande lösningar, som att flytta över transporter från lastbil till tåg. Introduktionen av ett nytt flöde för logistik resulterade i att ungefär 5,000 årliga transporter mellan Göteborg och Skara flyttades över till godståg. För detta fick man priset årets Logistikinnovation på Retail Awards när det första gången delades ut 2014. Därefter har arbetat med spårburna transporter fortsatt, bland annat genom köpet av torrhamnen i Falköping 2018. Här har dotterbolaget Jula Logistics byggt vidare på till- gången av spår, och även gjort den tillgänglig för andra företag.

Vi vill lyfta Julas arbete med att fönya sitt sätt att arbeta med transporter och varuflöden som ett enastående exempel på vad som krävs för att lyckas för tillverkande/säljande företag.

Ladda ned den fullständiga rapporten

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder