Clas Ohlson


Fakta


Grundat: 1918
VD: Kristofer Tonström
Omsättning: 8,3 miljarder
Antal varuhus: 228 varuhus i fyra länder

Det började med en cykelverkstad, men blev snart en postorderfirma. Idag är Clas Ohlson ett varumärke som tar plats i varje hem. Inte bara i Sverige, utan även i Norge, Finland och Storbritannien. Ända sedan starten har företaget levererat små och stora nyttigheter som gör livet i hemmet, huset och trädgården lättare och bättre. Via över 200 butiker och förstås även på nätet. Nuvarande VD Kristofer Tonström och de övriga i ledningen har tagit de visioner grundaren Clas Ohlson hade in i en framtid där mer än ett århundrade gått sedan tillkomsten.

Det stora antalet butiker är en reflektion av viljan att underlätta för kunderna, men Clas Ohlson arbetar mycket i ett omnikanal-perspektiv för att leverera bekvämlighet och service. På nätet finns 15,000 produkter och mer än 10,000 reservdelar tillgängliga dygnet runt.

Utanför Norden är e-handeln dess- utom sammankopplad med giganten Amazon. Och när det kommer till leveranser samarbetar Clas Ohlsson med varumärken som MatHem i Sverige, Kolonial.no i Norge och Wolt i Finland för att kunna ta plats i befintliga gods- flöden till slutkunden.

Även när det gäller produktutveckling för egna varumärken ligger Clas Ohlson i framkant. Processen kan börja med en idé från kunden, en förändring av tekniken inom ett område eller större trender. Utifrån detta utvecklas eller förbättras produkt- sortimentet tillsammans med tillverkaren. Design och förbättringar görs kontinuerligt i de egna varumärkena, men i hyllorna delar de plats med andras produkter för att uppnå ett brett erbjudande.

Vi vill lyfta Clas Ohlsons visionära arbete med att ständigt utveckla sitt sortiment och metoderna att leverera det till kunderna som ett enastående exempel på vad som krävs för att lyckas för tillverkande/säljande företag.

Ladda ned den fullständiga rapporten

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder