Ahlsell


Fakta


Grundat: 1877
VD: Claes Seldeby (AhlsellSverige AB)
Ägare: Börsnoterat
Omsättning: 33 miljarder i koncernern
Antal varuhus: 240 butiker i sex länder

Redan i slutet av 1800-talet fanns ett behov av butiker för proffs, och det är i detta som Ahlsells uppstår. Företaget har alltid haft en unik relation till de som arbetar med till exempel vatten & avlopp, värme & sanitet, bygg och fastighet (samt mycket mer). Intresset för fackkunskap är lika stor idag, och det är en idé som färdats bra – utöver Sverige har Ahlsells butiker i Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland.

Den devis som företaget alltid arbetat efter, att göra det enklare att vara proffs, förvaltas lika aktivt idag som någonsin. I Sverige av VD Claes Seldeby och övriga i ledningen. Det som kan se ut som ett enkelt löfte bär dock på sina egna utmaningar, inte minst kring sortimentet, och det är här Ahlsells visar sin egen proffsighet.

I Ahlsells utbud finns hundratusentals produkter, och i en vanlig butik kan det finns tusentals artiklar – tillgängliga på hyllan eller efter samråd med kunniga medarbetare. För att göra så många produkter tillgängliga för kunder via butiker, e-handel, direkta leveranser och så vidare krävs en

mycket kvalificerad logistik och varu- hantering. Navet i Ahlsell Sverige är dess logistikcentrum i Hallsberg, där 1,100 av samtliga 3,500 anställda ar- betar. Med sina 80,000 m2 är det ett av Nordens största transportcentra – motsvarande 160 långtradare med 4,800 m3 varor passerar där varje dag. För att detta massiva flöde av produkter ska fungera använder Ahlsells ett skräddarsytt system för logistikhantering.

Vid sidan av detta samarbetar man med 3,500 leverantörer av varor. Många av dem tillverkar produkter som säljs under Ahlsells egna varumärken. Detta ger en möjlighet att påverka hela processen från utveckling till försäljning, så att egna fördelar kan tillföras och kvaliteten på produkterna säkras.

Vi vill lyfta Ahlsells förmåga att hantera ett oerhört komplext och omfattande logistikarbete som involverar tiotusentals produkter och en stor mängd butiker som ett enastående exempel på vad som krävs för att lyckas för tillverkande/säljande företag.

Ladda ned den fullständiga rapporten

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder