Åhléns


Fakta


Grundat: 1899
VD: Annica Hagen
Ägare: Axel Johnsson-gruppen
Omsättning: 4,8 miljarder
Antal varuhus: 57 st varuhus

I mer än ett århundrade har Åhléns varit ett av Sveriges mest kända varumärken, och det är en stor framgång för dagens VD, Annica Hagen, och resten av ledningen att man fortsätter vara ett av de mest omtyckta och framåtblickande. På alla de platser där Åhléns har en närvaro är varuhuset ofta en central del av stadsbilden och lokalbefolkningens medvetande.

Åhléns varuhus erbjuder sina kunder över 1,000 olika varumärken, inom främst mode, hem och skönhet. Många av världens mest kända varumärken finns i varuhusen, men det gör även tusentals produkter som Åhléns själva har utvecklat, designat och producerat tillsammans med partners i olika delar av världen.

För ett företag med rötterna i postorderhandeln har förstås transporter och lagerhantering alltid spelat en central roll. Åhléns lägger mycket fokus på att effektivisera sina transporter, inte minst för att minska miljöpåverkan. På samma sätt strävar man hela tiden efter att utveckla och förbättra sin lagerhållning. Ett aktivt val för att effektivt kunna överblicka förvaring och transporter är att ha ett enda stort lager. Under 2022 kommer ett nytt lager att tas i drift, som är robotiserat samt designat för minimal energiförbrukning och smarta logistiklösningar.

Åhléns har legat långt fram på många områden under sin långa existens. Man var till exempel igång med näthandel redan 1997 - långt innan de flesta retailföretag ens tänkt tanken. År 2016 knöts den digitala handeln ihop med den fysiska i en omnikanallösning som även band samman kundservice och lojalitetsprogram.

Vi vill lyfta Åhléns konsekventa arbete med att ligga i framkant digitalt genom sitt arbete med e-handel, appar, omnikanal och kundklubbar som ett enastående exempel på vad som krävs för att lyckas för tillverkande/säljande företag.

Ladda ned den fullständiga rapporten

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder