IN
Introduktion av nyanställda
FUNKTION: Introduktion och onboarding av nya anställda och konsulter

Den första dagen kan säga mycket om den nya arbetsplatsen. Finns allt på plats redan från första dagen? Eller får du sitta och vänta flera dagar och ständigt springa fram och tillbaka mellan olika avdelningar för att kunna få åtkomst till rätt system och verktyg?

Flera företag förknippar onboarding som ovan nämnt med att alla verktyg ska finnas på plats. Det som många förbiser är däremot informationsutbytet och vad den nye medarbetaren behöver veta om företaget eller olika avdelningar. Detta är grundförutsättning för en lyckosam onboarding och kan med enkelhet följas upp via en digital automatiserad process - och även säkerställa så informationspaket och utbildningar genomförs. 

Enligt en undersökning från Glassdoor kan en bra onboarding öka chansen att behålla medarbetare med hela 82%. Du kan även lägga till element som stärker er employer branding i dessa processer för att attrahera nya talanger. Detta kan innefatta allt ifrån ett prydligt skrivbord med all utrustning upplagd för den nya medarbetarens första till korta intervjuer om till exempel varför personen valt just ert företag. Idag är det vanligt att byta arbete mer frekvent vilket innebär stora utmaningar för företag att ständigt vara på jakt efter nya talanger för att fylla det gap som uppstår.

Samtidigt är det vanligt att dessa processer hanteras manuellt och via mejl eller via lokalt sparade dokument vilket bidrar till att saker faller mellan stolarna, avsaknad av transparens och antaganden. Något som traditionellt hanterats manuellt är signering i olika steg av processen. Detta kan nu hanteras via digital signering, scannande av dokument eller resor mellan olika kontor är numer ett minne blott. 

Med hjälp av Bariums Low Code plattform kan ni motverka detta och skapa en digital process som säkerställer att samtliga kriterier är uppfyllda innan en ny kollega ska göra sin första dag. Samtidigt skapar det en tydlig överblick av vilket skede som processen befinner sig i och det blir enklare att identifiera eventuella flaskhalsar.

Kort och gott kan en bra onboarding:

Reducera upplärningstiden 
Stärka Employer Branding
Reducera oönskad turnover
Avlasta chefer

 

Ladda ner vårt webinar om onboarding nedan

hr-onboarding-preview

FUN FACTS OM ONDBOARDING!

2X

Bristfällig onboarding bidrar till att anställda blir dubbelt så benägna till se sig för efter nya möjligheter i framtiden.

58%

Säger att deras onboardingprocesser baseras på manuell hantering och pappersarbete.

Vecka 1

De flesta organisationer fokuserar endast på onboarding under den första veckan.

Vill du se exempel från just din bransch?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort