Om Barium

Vi är ett svenskt, modernt mjukvarubolag som utmanar de stora jättarna kring digitalisering av affärsprocesser

115

anställda som tillsammans med våra partners stöttar kunder med att förbättra sina affärsprocesser.

17.000

användare av vår plattform och applikationer. Till detta tillkommer ett stort antal sällananvändare som hämtar eller lämnar information i våra system.

40

Våra kunder och användare finns representerade i ett stort antal länder runtom vårt jordklot.

Om barium

Vi hjälper organisationer och medarbetare att effektivisera och framtidssäkra sina arbetssätt och processer. Vi gör detta genom att erbjuda en innovativ webbtjänst där smarta IT-stöd och applikationer kan skapas så att verksamheten kan följas upp, upprätthållas och förbättras med lätthet. Till skillnad från konventionella metoder sparar vår lösning tid, pengar och frustration.

Våra kunder är ledande företag och organisationer som behöver automatisera och kvalitetssäkra sina affärsprocesser och samtidigt hålla dem uppdaterade när saker förändras i högre takt. Barium bildades 1995, och vi har vårt huvudkontor i Göteborg, Sverige. Våra medarbetare har lång erfarenhet och kompetens inom informationshantering, applikationsutveckling och Business Process Management.

Bariums kultur

Inom Barium har vi samlat innovativa och drivna personer med en bred kunskap inom områden som systemvetenskap, affärsutveckling, försäljning och verksamhetsutveckling. Vi har ett ungt tankesätt, men med en hög kunskapsnivå. Vi är professionella men jordnära. Vi strävar alltid efter att vara effektiva med starka åtaganden och vi levererar alltid med hög kvalitet. Man kan se företaget Barium precis som vår plattform Barium Live: snabb, effektiv, enkel att ha och göra med, stödjande, innovativ, modern, levande och föränderlig.

Vi gillar att få saker gjorda, och vi vill hjälpa våra kunder att få sina saker gjorda! 

Göteborg

Det var här allt började, i Göteborg. Barium grundades med en vision om att kunna leverera smarta IT-stöd som förenklar för företag och organisationer i deras vardag. Göteborg är fortfarande Bariums hjärta, och här finns majoriteten av våra anställda som jobbar med produktutveckling, support, UX och verksamhetsutveckling.

Stockholm

I vår huvudstad finns vi representerade sedan 2012. Här är fokus på leverans, försäljning och marknadsföring. Kom förbi på en kopp kaffe eller te?

Vi letar alltid efter nya talanger!

Gillar du att jobba med nya tekniska lösningar, verksamhetsutveckling och vill vara del av ett mindre bolag med det stora bolagets erfarenhet? På Barium får du stor möjlighet att påverka både vår utveckling, men också våra kunders verksamhet. Vi tror på personlig drivkraft, kundfokus och glädje på jobbet.
Se våra lediga jobb

Bariums ledningsgrupp

Vi jobbar för att våra kunder ska få ut den bästa effekten ur sina affärsprocesser.

Mattias Arnelund

CEO & CFO
mattias.arnelund@barium.se

Dana Markovic

COO
dana.markovic@barium.se

Tobias Gedell

CTO
tobias.gedell@barium.se

Jennie Hägglund

CPO (Chief Product Officer)
jennie.hagglund@barium.se
Jag stormtrivs verkligen på Barium, att få vara med och påverka vårt bolags utveckling samtidigt som jag har fantastiska kollegor och kunder är väldigt tillfredställande
Niclas Lundberg
Marketing

Se våra olika lösningsområden

På Barium jobbar vi mot en mängder av olika branscher och funktioner. Vad sägs om Retail, Offentlig sektor, Hälso- och sjukvård och tillverkande industri för att nämna några.
Utforska lösningar

Bariums historia

1995

Det var i Göteborg allt började när två chalmerister grundade bolaget Spetsdata med en vision om att kunna leverera smarta IT-stöd som förenklar vardagen för företag och organisationer. I Göteborg finns fortfarande Bariums hjärta med majoriteten av våra anställda som jobbar med produktutveckling, design, support och verksamhetsutveckling även om vi idag hjälper kunder över hela Sverige och även ute i världen.

1998

Byter namn till Barium, och börjar sin resa mot att bli ett produktbolag.

2000

Får in starka, långsiktiga ägare i form av bolaget Virala Oy

2001

Lanserade Ledningssystem och Intranät

2005

Lanserar produktsviten Barium Business Excellence som innehåller dokumenthantering, ärendehantering, intranät, portal, projekthantering mm

2009

Lanserar plattformen Barium Live - som molntjänst

2011

Lanserar stöd för iOS i och med att vi lanserar en iPhone-app, så våra kunder kan köra sina processer och applikationer i mobilen

2012

Öppnar kontor i Stockholm och får även utmärkelsen “Cool Vendor" inom kategorin "Business Process Management" från IT-analytikern Gartner.

2013

Erhåller säkerhetsklassificeringen ISO 27001 som en av de allra första SaaS-bolagen i Sverige. Ett bevis på vårt hårda arbete runt informationssäkerhet.

2014

Plattformen Barium Live fyller 5 år som molntjänst, och produkten blir rankad som "Promising" av Gartner Inc. i rapporten “MarketScope for Business Process Management Platform as a Service”

2016

Samarbete med Svenska Vård och tar fram produkten Qualitivo, ett kvalitetsledningssystem för bolag inom vård och omsorg.

2017

Barium får en rejäl uppgradering av sin grafiska profil och hemsida med ännu mer relevant innehåll.

2018

Barium Live tar en position som en Low-code application plattform och blir bland annat på nytt omnända i en Gartner rapport.

2019

Plattformen Barium Live fyller 10 år och räknas som en av de första riktiga SaaS plattformarna i Sverige.

2021

Barium blir en del av InRule Technologies

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder