Kundcase västra götalandsregionen

VGR IT frigör tid och sparar miljontals kronor åt verksamheten med hjälp av digitalisering.

Västra Götalandsregionen (VGR) är med sina 55 000 anställda Sveriges största organisation och ansvarar bland annat för sjukvård, lokaltrafik och regional utveckling.

VGR IT är Västra Götalandsregionens IT-organisation som ansvarar för digitalisering genom att arbeta med applikationsutveckling, drift, support av IT-infrastruktur och stödja verksamheten med ändamålsenliga IT-stöd och deras ständiga verksamhetsutveckling. Organisatoriskt sett är VGR IT en avdelning inom centrala Koncernkontoret med drygt 600 anställda. Avdelningen grundades genom en sammanslagning av flera IT-enheter.

VGR hade tidigare en hel del utmaningar, några exempel är:

  • Långa ledtider
  • Tidsödande hantering
  • Dålig överblick och transparens över arbetsflödet (processer)
  • Kvalitetsbrister
  • Svårt att lära upp nyanställda
    (kompetensöverföring)

Känner du igen dig? Ladda ner vårt kundcase och lär dig mer om hur VGR har tampats med dessa problem och vilka besparingar de lyckats göra. 

Ladda ner kundcaset

 

En utav applikationerna som VGR och Barium tagit fram gemensamt har blivit så framgångsrik att den sparar regionen nästan 9 miljoner kronor varje år.

Västra Götalandsregionen

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder