Podcast #2
Artificiell Intellegens
(del 1)

Automatiseringspodden

#2 Artificiell Intelligens - vilka förutsättningar har svenska bolag?

 

Artificiell Intelligens. Ett, för många, laddat begrepp som för tankarna till kostnadsbesparingar där robotar ersätter människor eller till och med ett nytt världsherravälde. Men vad är det egentligen och hur kan vi dra nytta av det? 

I det här avsnittet av automatiseringspodden gästas vi av Björn Treje från Peltarion - ett svenskt tillväxtbolag som erbjuder en AI-plattform och vars motto lyder "AI för alla". 

Vi tar en ödmjuk ansats i frågeställningen till Björn där han får svara på de där frågorna många av oss vill ställa men undviker med risken för att låta dumma. Vi pratar en hel del om förutsättningar som krävs för att lyckas med artificiell intelligens och bryter ner dem i vilka roller, kompetenser och data (mängder). Utifrån det försöker vi besvara frågan: Vilka förutsättningar har svenska storbolag idag att lyckas implementera AI?

Med på agendan finns bland annat:

  • Skillnaden mellan AI, machine learning och deep learning?
  • Kan AI ersätta en människa?
  • Vilka är begränsningarna?
  • Tillämpningsområden
  • Risker vs. Belöningar
  • Hur ostrukturerade processer bromsar AI
 
 
listen-on-spotify-logo Listen-on-Apple-Podcasts-badge
“Ibland så drar sig folk från att fråga oss om AI för att de känner att de kan för lite. Och det blir ju helt fel - så mer dumma frågor tack!”

Björn Treje

Customer Success Manager
Peltarion

Upplev digitaliserade arbetsflöden

Framtidssäkra verksamheten genom att bygga skräddarsydda applikationer som digitaliserar era verksamhetskritiska affärsprocesser
Boka demo

Några av våra kunder