KO
Kompetensmappning
FUNKTION: Kompetensmappning och utvärdering av individer och avdelningars kompetensbehov

Kompetensmappning fyller en viktig funktion för både arbetsgivare och medarbetare. Det skapar en tydligare bild över vilka behov som olika avdelningar eller individer behöver. Ofta efterfrågas även en tydlig karriärstege idag vilket, som arbetsgivare, inte alltid kan vara lätt att ge. Kompetensmappning kan ge både ledning och anställda en tydlig bild för vilka steg som den anställde behöver ta för att komma till nästa trappsteg.

Om du vid något tillfälle har spelat ett strategispel har du med allra största sannolikhet stött på ett liknande koncept. Från att hugga träd och jaga till att arbeta på ett mer sofistikerat sätt och slutligen avancerade rymdresor. För att ta sig dit behöver du dock göra nya upptäckter på vägen och lära dina medborgare nya saker och ständigt guida de i rätt riktning.

Det är av allra största vikt att medarbetare får chansen till att utvecklas om det efterfrågas. Annars är chansen stor att de söker sig till en ny arbetsplats som kan erbjuda just det. Oftast vill vi lära oss nya saker och känna att vi inte står och stampar i samma gamla hjulspår.

Transparens och tydlighet är två ledstjärnor i den här processen. Gör det tydligt för medarbetare vad som förväntas av dem samt vilka möjligheter som finns till hands.

Med hjälp av Bariums plattform gör vi det möjligt för er att skapa den transparensen och delegera ett tydligt ägandeskap i olika delar av processen.

 

Vill du veta mer om hur MAERSK använt Barium inom just detta tillämpningsområde? Ladda ner kundcaset via knappen nedan. 


Ladda ner kundcase

FUN FACTS OM KOMPETENSMAPPNING!

Transparens

Med hjälp av kompetensmappning blir det tydligt vad som förväntas av både anställda och företaget.

Tydlighet

Få en bättre förståelse för vilka du har runt om dig och hur du på bästa sätt kan hjälpa de att växa.

Engagemang

Engagera medarbetare för att behålla talang på arbetsplatsen.

Vill du se exempel från just din bransch?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort