<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=270604686770864&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
 

Tack, vi ses nästa år!
#DBL18 DIGITAL BUSINESS LIVE

OBS - Eventet har redan varit

Halvdagsevent kring digitalisering av affärsprocesser, processautomatisering och utveckling av applikationer utan kod. Helt kostnadsfritt på Epicenter i Stockholm

Anmäl er till väntelistan

Digital Business Live 2018

Det finns en verksamhetsutvecklare i oss alla, och i takt med IT-chefens nya uppdrag som handlar om att stötta affären, och verksamhetens nya möjligheter att köpa in molntjänster och IT-stöd utan IT-kunskaper skapas en intressant mix av framtidens digitala verksamhetsutvecklare som återfinns både i verksamheten och på IT-avdelningen. Barium bjuder därför för femte året i rad på en kostnadsfri konferens för företag och myndigheter som vill lära sig mer om att verksamhetsutveckla och digitalisera affärsprocesser.

Boka in 23 oktober

Digital Business Live är Bariums årliga inspirationsevent inom digitalisering och verksamhetsutveckling av affärsprocesser. Vi bjuder på ett kostnadsfritt event för chefer, förändringsledare och verksamhetsutvecklare på företag och myndigheter som vill inspireras, nätverka och entusiasmeras kring digitalisering av verksamhetsprocesser, förändringsledning och moderna IT-strategier.

lightbulb.png
Inspirerande föreläsningar och keynote
Fyll på med energi, nytänkande och kunskap ifrån våra föreläsare som representerar både verksamhet och IT.
cog.png
Accelerera den digitala agendan
Från idé till genomförande, få mer kraft och fart i er digitala agenda genom att ta med kollegorna på Digital Business Live.
chat.png
Värdefullt kunskapsutbyte och dialog
En unik möjlighet att utväxla kunskap och lärdomar mellan verksamhet och IT, men också mellan olika branscher såsom offentlig sektor, tillverkande industri, retail och läkemedelsindustri.
beer.png
Spännande After Event
Häng med på ett spännande After Event i epicenters djungel, testa ny teknik och prata med branschkollegor under den digitala safarin.

AgendA - Tisdag 23 oktober 

13:00

Introduktion till Digital Business Live 2018

Tobias Andersson, COO på Barium AB hälsar välkommen till vår årliga inspirationsdag.
Tobias Andersson

Tobias Andersson

COO
13:30

RADAR - Industrialiseringen av IT och innovation

Radar ger sin syn på de lokala digitala trenderna samt de nya sätt som finns för att leverera IT. I en tid av industrialisering av IT skapas nya leveranssätt som svar på verksamhetens krav om snabbare och mer affärsnära IT
Hans-Werner-CEO

Hans Werner

CEO
14:00

Barium – Skapa applikationer snabbt utan att koda, går det?

Omvärlden driver på en hög efterfrågan av nya IT-lösningar hos företag och myndigheter. Detta leder till en större arbetsbörda hos IT-avdelningen som i sin tur kämpar med resursbrist och tid för att hinna med att bygga alla applikationer som krävs. Low Code gör det möjligt för ”Citizen developers” att bygga applikationer utan kod vilket leder till dramatiskt kortare ledtider samtidigt som icke-utvecklare kan avlasta IT-avdelningen med applikationsbyggande. Vi visar hur det går till praktiskt, och hur IT och verksamhet kan samverka från behov till lösning.
My Jonsson

My Jonsson

Project Manager
14:30

APOTEKET – EN DIGITAL PLATTFORM FÖR VERKSAMHETSUTVECKLING

Som ett av Sveriges mest omtyckta varumärken och med en verksamhet i en starkt reglerad bransch krävs bra rutiner, processer och verktyg för att säkerställa hög kvalitet och ett kundbemötande i världsklass. Inne hos Apoteket sker ett kontinuerligt förbättringsarbete och när behov dök upp att modernisera system och processer för felexpediering, egeninspektioner, produktreklamation och hitta en digital lösning för kundrundan kom Barium in i bilden. Hör Åsa Åberg och Vicki Tomas berätta om arbetet bakom en av dessa processer och hur de resonerade från behov till internt kravarbete, utveckling och implementering.
Åsa Åberg

Åsa Åberg

Försäljnings- och Driftsutveckling
15:00

Paus

Mingel, kaffe, tilltugg och chans att prata med branschkollegor och partners
15:30

IKEA – FROM NEED TO SOLUTION

En samverkansmodell mellan Business och IT med exempel ifrån verkligheten. En framgångsrik implementering och förvaltning av IT-lösningar kräver ett gott samarbete mellan verksamheten och dess interna och externa leverantörer. Hos IKEA har en samverkansmodell (Solution Management) tagits fram där IT involveras tidigt när initiativ startar ute i verksamheten. Modellen innefattar kontaktytor på flera olika nivåer, och uppmuntrar ett tätt samarbete mellan beställare och utförare. Robert Pernetun på Business Solution Range & Supply kommer berätta hur behovet uppstod, och hur de har tagit fram ett arbetssätt som har visat sig framgångsrikt.
Robert Pernetun

Robert Pernetun

Solution Team Manager på Solution Area Order & Delivery
16.15

Paneldebatt och summering

Vi fångar upp frågor, hinder och utmaningar på vägen att digitalisera sin verksamhet. Få praktiska tips ifrån andra som genomdrivit förändring.
16:45

Prisutdelning

Årets digitala verksamhetsutvecklare utses av vår COO Tobias Andersson. Vem har tillfört mest värde till sin organisation?
Tobias Andersson

Tobias Andersson

COO
16:50

Digital Safari

Möt Hannes Sjöblad, Epicenters Chief Disruption Officer, Biohacker och känd talare från Wired, TEDxBerlin och Webbdagarna. Vi kommer få en spännande inblick i den nya tekniken som kommer förändra våra arbetsplatser och vardag.
Hannes-sjoblad

Hannes Sjöblad

Chief Disruption Officer
17.00

After Event & Digital Safari

I år bjuder vi på ett trevligt After Event och Digital Safari i Epicenters djungel. Reflektera över era nyvunna kunskaper och nätverka med likasinnade branschkollegor ifrån både privat och offentlig sektor. Missa inte att uppleva AI, AR och alla andra spännande uppfinningar
After Work

After Work

Streetfood i den digitala djungeln

Talare

Hans_werner_CEO

RADAR - Hans Werner

CEO
Hans har lång erfarenhet från IT-branschen och grundade 2006 Radar Ecosystem Specialists som är det lokalt mest använda företaget för omvärldsanalys och marknadsinsikt runt IT. Radar täcker IT-marknaden i en unik 360 graders vy från leverantörssidan över till köparsidan. Det inte alla vet om Hans är att han bland annat haft skrivbordet bredvid Ingvar Kamprad och att han sålt flygplan som inte kan flyga till länder som inte kan betala. Hans är en mycket efterfrågad föreläsare om de senaste trenderna inom IT-branschen.
Robert_Pernetun

Robert Pernetun

Solution Team Manager på Solution Area Order & Delivery

Robert jobbar som Solution Team Manager på Solution Area Order & Delivery där han jobbar tätt med leverantörer, Solution Team’s och beställare ute i verksamheten för att skapa ett effektivt IT-landskap där IKEA kan nyttja digitaliseringens möjligheter. I sin vardag jobbar Robert med globala team för att utveckla och förvalta befintliga IT-lösningar. Förutom arbetet på IKEA, gillar Robert kampsport och har engagerat sig i både Kyokushin & Muay-Thai. 

tobias_andersson

Barium - Tobias Andersson

COO
Tobias Andersson arbetar som COO på Barium, och har en gedigen erfarenhet av att driva och leda projekt och förändringsarbete med stöd av nya digitala verktyg. Tobias har en bakgrund som operativ chef och vice vd på Projectplace och som marknadsdirektör i Norden och Baltikum hos affärssystemleverantören SAP. Under dagen kommer ni att få se Tobias i lite olika roller som presentatör, moderator under paneldebatten och som prisutdelare.
Asa_Aberg_Apoteket

Åsa Åberg

Försäljnings- och Driftsutveckling
Åsa har jobbat med verksamhetutveckling under lång tid hos Apoteket, och har med sig en gedigen erfarenhet kring verksamhetsutveckling som hon kommer dela med sig utav. Åsa har en stor passion kring förändringsleding och digitalisering, vilket gjorde att hon snabbt blev involverad i arbetet med att se över vissa interna processer och rutiner som behövde digitaliseras. Vid sidan om jobbet så är Åsas stora intresse att resa och se sig om i världen och då gärna med sin familj.
Vicki Tomas - Apoteket

Vicki Tomas

Revisionsledare

Vicki är utbildad farmaceut och har jobbat på Apoteket i över 18 år i olika roller. Under dessa år på Apoteket har Vicki hela tiden strävat efter att underlätta och förenkla arbetet på apoteket utan att tumma på kvalitén. Apoteket använder sig av avvikelsesystem för att dokumentera när något har gått fel. Dessa avvikelsesystem används av cirka 3000 medarbetare och behöver vara enkla att använda och vara självinstruerande vilket saknades i Apotekets gamla avvikelsesystem. Vicki har under detta år drivit på arbetet med att stänga ner de gamla systemen och ta fram ett nytt och modernare system. När Vicki är ledig tar hon gärna långpromenader eller tar ett Hot Mojo pass på gymmet.

Arrangeras av

Varför du ska komma

Vi vänder oss till de som vi tror blir framtidens digitala verksamhetsutvecklare - IT-chefer, Enhetschefer, Verksamhetsutvecklare, Processledare, Managementkonsulter, Förändringsledare, Affärsområdenschefer, HR-Business Partners och analytiker för att nämna några. Vi tror att det krävs både verksamhet och IT för att forma framtiden, därför vill vi placera er i samma rum.

Hela eventet är kostnadsfritt, och vi gör detta för att skapa en stor arena för digitalisering och verksamhetsutveckling. Förra året hade vi besökare ifrån IKEA, Selecta, Volvo, Electrolux, Maersk, Försäkringskassan och CSN för att nämna några. Totalt blir vi drygt 200 personer och vi kommer göra vårt yttersta för att skapa möjligheter för nätverkande, kompetensutbyte och mingel vid sidan om det fullspäckade schemat.

Epicenter Stockholm

Epicenter erbjuder en innovationsmiljö i världsklass som består av kontorsutrymme, nätverkande, utbildningslokaler och konferenser mitt i centrala Stockholm. Här samsas tillväxtbolag och stora koncernen för att leda den digitala utvecklingen.

 

  • NÄR - Tisdag 23 oktober, klockan 13.00-17.00. (För kunder börjar dagen kl 10.00), och det finns chans att stanna kvar på After Event fram till kl 19.00
  • VAD - Kostnadsfritt event för 200 chefer och verksamhetsutvecklare inom IT och verksamhet
  • VAR - Epicenter, Mäster samuelsgatan 36, Stockholm
  • HUR - Anmäl er via formuläret, vid frågor kontakta Fredrik Selander, Fredrik.Selander@barium.se eller ring på 0706-65 64 45
  • OBS - Evenemanget är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift på 595 kr om du inte meddelar oss vid förhinder

Anmäl dig till Business Live

OBS: Eventet har redan varit, och anmälan sätter er på intresselistan