<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=463105&amp;fmt=gif">
2016-09-27 | BPM, Nyheter

Se experterna på Business Live berätta om digitala processer

Lästid: 5 minuter

VGR-Business_live

 

Varje år så bjuder vi in kunder, partners och spännande talare till vårt inspirationsevent Business Live. Dagen handlar om digitala processer och transformation med hjälp av smart teknik. För oss handlar transformation om att införa nya arbetssätt som möjliggörs med IT-stöd. Se filmen och ta del av erfarenheterna på en och samma gång. Håll till godo med kunskap och lärdomar ifrån Gartner, IKEA, Selecta, VGR, Lomma Kommun och Praktikertjänst.

 

 

I filmen från Business Live (04.27 min) så får ni bland annat se följande: 

Gartner

Budskapet ifrån Christian Lundsson, Director på Gartner Consulting - tipsar verksamheter om att börja ta kommandot över den digitala framtiden, skaffa tilgång och kompetens till de nya plattformarna och plocka isär sitt legacy.

Christian börjar prata 00.11 in i filmklippet

VGR - Västra Götalandsregionen

Sofie Ljung från VGR berättar om motstånd kopplat till förändringsledning, och hur detta motstånd går att använda på ett positivt sätt vid införande av nya IT-system. Hon tar också med sig ett framgångsrikt kundcase där man under föregående år lyckades spara in hela 6.5 miljoner kronor genom en digital process i Barium

Sofie kommer in i videon vid 00.50   

Praktikertjänst

Thomas Esping, affärsområdeschef på Praktikertjänst delar på värdefulla insikter kring införsäljning av ett agilt och processorienterat arbetssätt med Barium Live. - Det är svårt att förklara möjligheterna, man måste visa! 

Hans råd är: Börja med en liten process först, istället för en stor. Exempelvis HR onboarding som ofta finns väldokumenterad.

Thomas hör ni vid 01.05 

IKEA

Annelie Svensson från IKEA bjöd på en färgstark presentation med både musik och smakprov på lite nya kollektioner kopplat till en digitaliserad process inom produktutveckling. Hon passade också på att berätta om lite kommande initaitv kring att plocka ut information, ur Barium Live och andra system för att placera i ett datawarehouse för att kunna kombinera data och dra ut statistik mera effektivt.

Budskapet från scenen var kort och gott - Håll det enkelt!

 Annelie ser ni från 01.20 

Lomma kommun

Servicechefen i Lomma Kommun, Patrik Flensburg pratar om möjligheten att förbättra kundservice och medborgardialog med hjälp av en kombination mellan Kontaktcenter (Kundtjänst) och digitalisering. 

Patrik skickar med budskapet om att det går att skapa en god, men också mänsklig dialog med sina medborgare genom att använda möjligheterna med dagens teknik. 

Spola fram 2 minuter in i filmen så ser ni Patrik  

Selecta

Elisabet Broms, projektledare på Selecta går in lite mer konkret på vår produkt Barium Live och passar på att tipsa om "Listverktyget". Det är en slags kombinerad inkorg och statistikverktyg på samma gång, där slutanvändare själva kan skapa sina rapporter. 

Budskapet i kort handlar om att Selecta har utvärderat Barium Live, och att det har lyckats överträffa förväntningarna för att uppnå processefterlevnad. Man har lyckats få ut mer,  det har öppnat nya möjligheter och man har kunnat skapa en större förändringsbarhet inom sin organisation. Selecta lever med ett gammalt ERP som inte medgör förändring, varpå integrationen med Barium Live nu gör det möjligt.

02.45 in i filmen så ser ni Elisabet på scenen

Summering

Som Christian Lundsson sammanfattade "Ta dig över barriären av kunskap för att nå framåt, och för att ta det på IT-språk, det är inte att gå från C++ till något nytt, detta är något helt annat".

Vill du också stå på scenen som en nöjd förändringsledare och digitaliseringsambassadör nästa år?

Få konkreta tips på hur digitala processer kan göra skillnad i er organisation genom att läsa guiden "Den perfekta processen" så får du tips på förbättringsområden inom Ärendehantering/Kontaktcenter, Supply Chain, HR och IT-avdelningen. 

 

Läs mer och anmäl dig här