Norrtälje Kommun pratar digitalisering inom Samhällsbyggnad på Business Live 20 september

Lästid: 3 minuter
  • Blogg
  • |
  • Norrtälje Kommun pratar digitalisering inom Samhällsbyggnad på Business Live 20 september

Det pratas väldigt mycket om digitalisering, men det är inte alltid så tydligt vilken verksamhetsnytta som skall skapas av alla dessa teknikinköp. Norrtälje kommun, strax norr om Stockholm är en av de kommuner som har kommit längst i sitt arbete med att digitalisera och automatisera manuella och pappersbaserade processer. 

Till årets upplaga av Business Live kommer vi få besök av Norrtälje kommuns VA-chef Anders Gelander samt förbättringscoachen Matts Rehnström. Inför Anders och Matts presentation så har jag passat på att ställa några frågor, så att vi vet vad som väntar. Läs min intervju här:

Första frågan, vad kommer du prata om på scenen?

Vi kommer att prata om några viktiga punkter som Norrtälje kommun lärt sig under två år av förbättringsarbete. Det finns många saker man kan prata om, men på 30 minuter får vi välja några viktiga lärdomar, vilket kommer att röra sig om sju stycken (uttrycks också i titeln på vårt föredrag). Vi kommer att ta publiken med på vår resa inom projektet så här långt, samt lyfta fram de sju punkter vi valt ut. En och annan bonus-lärdom kommer säkert att smyga med.

 

Fråga 2: Varför är den frågan/ämnet viktig för oss som lyssnar?

För att andra organisationer inte ska behöva göra om samma misstag som vi gjort, och snabbare kunna komma till en förbättrad verksamhet. Det är inte alltid man kan lära av andras misstag och framgångar, utan man måste lära sig själv, men vi hoppas ändå att dessa viktiga lärdomar kommer att göra så att åhörarna kan ta med sig dem hem, och snabbare nå sina förbättringsmål.


Fråga 3: Vad händer ifall organisationer inte adresserar frågan?

Dem kommer att dra ut på tiden för förbättringsarbetet, tid som inte ges i en allt snabbare omgivning. Samt att det kommer att kosta dem onödigt mycket. Det ultimata misslyckandet är att de aldrig når i mål med sitt eller sina projekt. Det är tyvärr allt för många som hamnar i den situationen. Man tror att det kostar helt enkelt på för mycket för att förbättra sig, och då avstår man hellre. Det är dock inte rätt beslut, utan man måste förbättra sig....eller gå under!

 

Läs mer och anmäl dig här