<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=463105&amp;fmt=gif">

IKEA Food till Business Live 2017 - intervju med Mattias Wickenberg

Lästid: 4 minuter
  • Blogg
  • |
  • IKEA Food till Business Live 2017 - intervju med Mattias Wickenberg

Om ni är intresserade av digitalisering och processförbättring och dessutom gillar retail så kommer ni inte bli besvikna på årets upplaga av Business Live 2017 - som redan har högintressanta talare från IKEA och Byggmax vid sidan om Radar och en spännande digital safari i Epicenters high-tech djungel. Vi kommer få stort fokus på processer, innovation, förändringsledning och verksamhetsutveckling, så missa inte att anmäla er till digitaliseringseventet Business Live den 20 september.

 

För att ni ska få en försmak av programmet så har jag hört av mig till Mattias WickenbergIKEA Food för en snabb intervju. Mattias arbetar idag som Solution Owner inom PLM för Food som är ett väldigt aktuellt affärsområde. Visste ni förresten att IKEA är Sveriges största exportör av kött i och med den globala efterfrågan på våra svenska köttbullar?

Fredrik: Hej Mattias, du ska tala på Business Live den 20 september - det ser vi fram emot!

Mattias: Tack! Det ska bli superkul, ser fram emot att båda lyssna och prata på Business Live. Det har varit en inspirationsdag som jag ser fram emot. Jag kom ihåg förra året, det var riktigt spännande.

 

Fredrik: Vad kommer du prata om på scenen?

Mattias: Jag kommer att berätta en historia, en historia om livet i en processdjungel. Livet som ansvarig för både business processer och globala IT-plattformar. Jag vill berätta min resa, min resa tillsammans med Barium. Där jag tillsammans med er på Barium har kämpat för att få min organisation att förstå vikten av att jobba med processer och vikten av att ständigt utmana dem.

  

Varför är den historien intressant för oss som lyssnar?

Mattias: Jag tror att alla som kommer för att lyssna på oss talare under Business Live har en sak gemensamt. De vill förändra sin situation, de vill hjälpa sitt företag att växa. Jag vill ge dem en bild av verkligheten, om de hinder och problem jag gick igenom för att göra de förändringar jag behövde göra för att nå våra mål. Jag tror att alla kan hitta några verktyg eller lösningar på de problem de har framför sig genom min resa. Jag ska försöka göra mitt bästa för att göra det roligt, att göra saker roligt är en viktig del av att jobba med processer. Kan man göra processer roligt så kan man övertyga en styrgrupp!

 

Fredrik : Vad händer ifall företag/myndigheter inte adresserar processfrågan?

Mattias: För mig har det varit livsviktigt att få kontroll och ta steget in i nutid. Jag vet att jag har delar kvar i mitt område där vi jobbar i dåtid. Dåtid kostar pengar, det kostar tid och det kostar resurser. Det är ens ansvar att förbättra sin situation, det gäller i sin arbetsroll och som medmänniska. Allt kan bli bättre, om man inte utvecklar sina processer blir man inte bättre. Jag ser processer och system som något som ständigt måste uppdateras och utmanas.

 

Slutligen: Du har ju varit med på Business Live tidigare, varför ska jag anmäla mig?

Mattias: inspiration, roligt, nätverkande, gemenskap, förstående, kunskap, öppenhet är några av orden jag associerar detta event med. För mig har det varit en källa för energi, en plats där man kan prata fritt med personer som sitter i samma sits som en själv. Du kommer inte dit för att Barium ska kunna sälja saker till dig, du kommer dit för att förstå vad Barium har att erbjuda dig på din resa.

 

ANMÄL DIG TILL  BUSINESS LIVE 2017

 

 

Bildkälla: http://www.stockholmdesignlab.se/ikea-food/