<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=463105&amp;fmt=gif">
2016-07-07 | IT, Produktutveckling

Hur identifierar IKEA nya utvecklingsområden?

Lästid: 2 minuter
  • Blogg
  • |
  • Hur identifierar IKEA nya utvecklingsområden?

 

 

Att aldrig stå stilla, att hela tiden utveckla och förbättra sin verksamhet är av största vikt. Oavsett om man heter H&M, Volvo eller Bosses Bilmekaniska. I den här filmen så delar Annelie Svensson på IKEA med sig av några tips för att fånga upp förbättringspotential i verksamheten. 

 

Se filmen (01.36) och ta del av följande frågor och svar i filmen med Annelie Svensson.

Hur identifierar ni utvecklings- och förbättringsområden?

Annelie berättar att arbetet börjar med att identifiera vad som skall göras, för att därefter ta hjälp ifrån användare, management och referensgrupper. 

 

Hur får man gehör ifrån ledningen kring att förbättra en process?

Ibland kan man gå direkt till ledningen för att nyttja den allokerade budgeten som finns, men det finns också en uppmuntran internt om att våga testa och "gå-under-radarn" med förbättringsprojekt.  Det går alltså att testa, prova och göra, för att sedan be om förlåtelse om det går snett.

 

Hur kan företag bli bättre på att implementera IT-stöd?

Ju mer tid och energi som kan läggas på change management, desto bättre.  Det är också viktigt att inte använda begreppet change management, då det kan uppfattas som hokus pokus ute hos användarna.

 

Vill du få tips och råd inför ditt arbete med förändringsledning? Ladda ner vårt white paper kostnadsfritt här:

 

Ladda ner vårt whitepaper:  Så driver du förändring!