<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=270604686770864&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
 

BUSINESS LIVE 20 sept 2017

Öka takten i den digitala agendan med inspiration och kundcase ifrån IKEA, Byggmax, Fastighetsägarna och Barium på vårt årliga event - helt kostnadsfritt
BOKA DIN PLATS

Barium Business Live 2017

Det finns en verksamhetsutvecklare i oss alla, och i takt med IT-chefens nya uppdrag som handlar om att stötta affären, och linjechefers nya möjligheter att köpa in molntjänster och IT-stöd utan IT-kunskaper så skapas det en intressant mix av framtidens digitala verksamhetsutvecklare som återfinns både i verksamheten och på IT-avdelningen. Barium bjuder därför för fjärde året i rad på en kostnadsfri konferens för företag och myndigheter som vill lära sig mer om att verksamhetsutveckla och digitalisera affärsprocesser.

Boka in 20 september

Business Live är Bariums årliga inspirationsevent inom digitalisering och verksamhetsutveckling av affärsprocesser. Vi bjuder på ett kostnadsfritt event för chefer, förändringsledare och verksamhetsutvecklare på företag och myndigheter som vill inspireras, nätverka och entusiasmeras kring digitalisering av verksamhetsprocesser, förändringsledning och moderna IT-strategier.

Se dessutom till att anmäla er till den digitala safarin för en spännande och annorlunda AW som är värd att boka om dagishämtningen, fotbollsmatchen eller spinningpasset för (vem vill inte få ett chip-implantat i handleden eller testa Virtual Reality?!)

lightbulb.png
Inspirerande föreläsningar och keynote
Fyll på med energi, nytänkande och kunskap ifrån våra föreläsare som representerar både verksamhet och IT.
cog.png
Accelerera den digitala agendan
Från idé till genomförande, få mer kraft och fart i er digitala agenda genom att ta med kollegorna på Business Live.
chat.png
Värdefullt kunskapsutbyte och dialog
En unik möjlighet att utväxla kunskap och lärdomar mellan verksamhet och IT, men också mellan olika branscher såsom offentlig sektor, tillverkande industri, retail och läkemedelsindustri.
beer.png
Spännande After Event och Digital Safari
Häng med på ett spännande After Event i epicenters djungel, testa ny teknik och prata med våra partners i den digitala safarin.

Agenda

10:00

Förmiddagspass exklusivt för Bariums kunder

Roadmap, framtidsspaning och kompetensöverföring mellan våra kunder. Förmiddagspasset kommer arrangeras av flera lagdelar från Barium. Ni får chans att träffa produktutvecklare, konsulter, andra kunder samt våra partners som tillsammans vill dela kunskaper för att ni snabbare ska kunna digitalisera er verksamhet.
Mika Jolanki

Mika Jolanki

Head of Customer Success and Product Management
13:00

Introduktion

Johan Zetterström CEO samt Tobias Andersson COO på Barium AB hälsar välkommen till vår årliga inspirationsdag.
Johan Zetterström

Johan Zetterström

CEO
13:30

RADAR - Inspirationsföreläsning om framtidens IT

Radar ger sin syn på de lokala digitala trenderna samt även en första titt på de trender som vi kommer att tala om 2025.
Hans-Werner-CEO

Hans Werner

CEO
14:00

BYGGMAX - Daglig styrning och ständiga förbättringar

Daniel Bergman ifrån Byggmax delar med sig av tips för att få kontroll och styrning på vardagen med hjälp av digitala processer, LEAN och praktiska tips i det dagliga arbetet.
Daniel Bergman

Daniel Bergman

Business Developer
14:30

Norrtälje kommun - Effektiva processer inom samhällsbyggande

Anders Gelander och Matts Rehnström berättar om Hantering av Samhällsbyggnadsfrågor med stöd av nya effektiva processer med automatiska inslag. En överflygning av hela utvecklingsarbetet inom Samhällsbyggnadskontoret och en dykning ner i arbetet kring Vatten och Avlopp.
anders-gelander-va-chef

Anders Gelander

VA-chef
15:00

Paus

Mingel, kaffe, tilltugg och chans att prata med branschkollegor och partners
15:30

IKEA - Resan från en manuell till digital process

Mattias Wickenberg ifrån IKEA berättar om sin resa att digitalisera processer i verksamheten.
Mattias Wickenberg

Mattias Wickenberg

Solution Owner, PLM
16:00

Fastighetsägarna - Vår digitala resa från Pdf blanketter på egna servrar till molntjänst

Katja kommer berätta om resan ifrån pdf-blanketter på filservrar till utveckling och införande av en molntjänst som knyter samman externa parter med kunder och leverantörer.
Katja_Kalda

Katja Kalda

Marknadsansvarig
16.30

Paneldebatt och summering

Vi fångar upp frågor, hinder och utmaningar på vägen att digitalisera sin verksamhet. Få praktiska tips ifrån andra som genomdrivit förändring.
16:50

Prisutdelning

Årets digitala verksamhetsutvecklare utses av vår COO Tobias Andersson. Vem har tillfört mest värde till sin organisation?
Tobias Andersson

Tobias Andersson

COO
17.00

Digital Safari och After Work

Årets nyhet blir den digitala safarin. Är du redo att låta dig inspireras av den senaste tekniken? Vill du ha ett chip-implantat i handleden? Uppleva Virtual Reality eller snacka med din nya digitala medarbetare? Dessutom bjuder vi på fantastisk streetfood och nätverkande med era branschkollegor mellan 17:00 och 19:00.
After Work

After Work

Streetfood under den digitala safarin

Talare

Hans_werner_CEO

RADAR - Hans Werner

CEO
Hans har lång erfarenhet från IT-branschen och grundade 2006 Radar Ecosystem Specialists som är det lokalt mest använda företaget för omvärldsanalys och marknadsinsikt runt IT. Radar täcker IT-marknaden i en unik 360 graders vy från leverantörssidan över till köparsidan. Det inte alla vet om Hans är att han bland annat haft skrivbordet bredvid Ingvar Kamprad och att han sålt flygplan som inte kan flyga till länder som inte kan betala. Hans är en mycket efterfrågad föreläsare om de senaste trenderna inom IT-branschen.
Daniel Bergman

BYGGMAX - Daniel Bergman

Business Developer
Daniel arbetar på byggmaterialkedjan Byggmax som verksamhetsutvecklare, med processer, struktur, system och analys inom strategiskt inköp och företaget som arbetsområden. Byggmax utveckling från 60 till 130 butiker på mindre än åtta år har ställt stora krav på inköpsavdelningens interna arbete och samarbete med andra funktioner. Lean-filosofin, flödeskartläggning och processutveckling har varit till stor hjälp i att stödja detta och Daniel har spenderat många timmar framför whiteboards inom dessa områden. På fritiden så är han en aktiv skribent och podcastdeltagare på Produktivitetsbloggen. Hans favoritfråga är ”varför?” och den används flitigt för att försöka förstå orsakssamband och hur människa och system interagerar.
Mattias Wickenberg

IKEA - Mattias Wickenberg

Solution Owner, PLM

Mattias jobbar idag som Solution Owner, inom PLM (Product Lifecycle Management även förkortat PLM är en filosofi för hur man hanterar en produkt och information om produkten under produktens hela livscykel) för IKEA Food. Han brukar beskriva sig som en förändringsbenägen projektledare, som sällan sitter stilla och som alltid hittar nya vägar för att utmana sig själv eller processer. Ser möjligheter i allt och är en hopplös optimist, tar lätt på förändring och kan utan att tvekan anta en utmaning utan vidare analys. Principfast, och tar tåget före bussen.

Mattias kommer berätta om resan att övertyga och bevisa vad en processförbättring kan göra för dig. Vad det kan göra för ett team och i slutändan göra för era kunder. Han kommer i kronologisk ordning i tid berätta om sin resa med Barium.

katja_kalda

Fastighetsägarna - Katja Kalda

Marknadsansvarig
Katja jobbar som marknadsansvarig på Fastighetsägarna Sverige. Hon ansvarar bland annat för Fastighetsägarna Dokument som är en molntjänst för blankett och avtalshantering, samt nationell koordinator för utbildningar, webbshop och fastighetstidningen. Katja kommer berätta om resan ifrån pdf-blanketter på filservrar till utveckling och införande av en molntjänst som knyter samman externa parter med kunder och leverantörer.
tobias_andersson

Barium - Tobias Andersson

COO
Tobias Andersson arbetar som COO på Barium, och har en gedigen erfarenhet av att driva och leda projekt och förändringsarbete med stöd av nya digitala verktyg. Tobias har en bakgrund som operativ chef och vice vd på Projectplace och som marknadsdirektör i Norden och Baltikum hos affärssystemleverantören SAP. Under dagen kommer ni att få se Tobias i lite olika roller som presentatör, moderator under paneldebatten och som prisutdelare.

Partners

Varför du ska komma

Vi vänder oss till de som vi tror blir framtidens digitala verksamhetsutvecklare - IT-chefer, Enhetschefer, Verksamhetsutvecklare, Processledare, Managementkonsulter, Förändringsledare, Affärsområdenschefer, HR-Business Partners och analytiker för att nämna några. Vi tror att det krävs både verksamhet och IT för att forma framtiden, därför vill vi placera er i samma rum.

Hela eventet är kostnadsfritt, och vi gör detta för att skapa en stor arena för digitalisering och verksamhetsutveckling. Förra året hade vi besökare ifrån IKEA, Selecta, Volvo, Electrolux, Maersk, Försäkringskassan och CSN för att nämna några. Totalt så blir vi drygt 200 personer och vi kommer göra vårt yttersta för att skapa möjligheter för nätverkande, kompetensutbyte och mingel vid sidan om det fullspäckade schemat.

Epicenter Stockholm

Epicenter erbjuder en innovationsmiljö i världsklass som består av kontorsutrymme, nätverkande, utbildningslokaler och konferenser mitt i centrala Stockholm. Här samsas tillväxtbolag och stora koncernen för att leda den digitala utvecklingen.

 

Boka din plats idag

Fyll i formuläret för att säkra din plats